Madtip
Her i huset skal madlavningen ofte være nem, og noget der enten kan laves hurtigt, eller noget det bare kan passe sig selv. Derfor laver jeg jævnligt grød – risengrød eller risvandgrød. Og ja, jeg er en af de tosser, som mener at begge dele fint kan spises hele året. Derudover står lasagne også jævnligt på menuen. Jeg laver kødsovsen i forvejen – enten i dagtimerne, mens han sover til middag/er i vuggestue, hvis jeg har fri, og ellers om aftnen efter han er blevet puttet. Jeg laver gerne dobbeltportion, så halvdelen kan gemmes/fryses ned, så jeg har til en anden gang, og så er det pludseligt meget nemmere (i hvert fald i mit hoved) at få lavet lasagne. Bechamelsovsen laver jeg ikke selv for tiden, men bruger den nemme metode og køber en mornay-sovs (og jeg synes faktisk ikke at kunne smage forskel).
Begge retter laver jeg ofte i en størrelse, så der er mad til min. 2 dage, hvis det bare er trolden og jeg der spiser. Vi spiser sjældent det samme to dage i træk dog, da jeg enten laver noget andet mad dagen efter, eller også har trolden samvær med sin far.
Generelt laver jeg retterne to gange om måneden, så vi i alt spiser det 4 gange om måneden. Trolden elsker det (især pastaretter, men risengrøden er også et hit!) og det er nemme og billige retter at lave. 🙂
Ingen kommentarer endnu