Den Blå Avis - en god opfindelse

Smidt ud…

Mit nu tømte kontor og flyttekassen med alle mine bøger og andet gejl jeg havde fået slæbt med derud. Jeg var ret imponeret over at det alligevel fyldte en hel kasse!

Mit nu tømte kontor og flyttekassen med alle mine bøger og andet gejl jeg havde fået slæbt med derud. Jeg var ret imponeret over at det alligevel fyldte en hel kasse!

I går blev jeg smidt ud af mit kontor på RUC. Ikke fordi jeg har gjort noget forkert, ikke fordi jeg er kommet bagud eller lign. Men af den simple årsag, at de skal flytte rundt på fagenes fysiske placering i forbindelse med besparelser, og der er mit fag så også blevet flyttet. Og det ny sted, er der ikke plads til at studerende også kan have deres egne kontorer. 🙁

Besparelserne består i, at de vil udleje nogle af bygningerne ude på RUC, for at mindske huslejen (et eller andet sted, skal man jo finde pengene), og så må underviserne så sidde lidt tættere i nogle andre bygninger, og de studerende må “klare sig selv”. Det har også været luksus at have sit eget kontor på RUC, så jeg kan ikke indvende så meget imod, at de nu sparer det væk. Det der dog er trist er, at mange af grupperummene og de studerendes fællesarealer forsvinder, så jeg tror det fremadrettet kommer til at gå ud over studentermiljøet.

Synes det er lidt skræmmende som de sparer alle vegne, og har sgu lidt svært ved efterhånden at se, hvor det hele skal ende henne. Nogle steder er fornuftige nok, andre steder synes jeg er helt ude i hampen, og andre steder igen forstår jeg ikke, hvorfor de ikke er strengere. I nogle sammenhænge synes jeg efterhånden at samfundet er blevet en gavebod, og mange forventer at de bare kan få, fordi “vi lever jo i et velfærdssamfund”. Ja, men det er jo ikke gratis. Vi kan jo ikke bare få uden også at give, og et godt stykke hen ad vejen, forstår jeg ikke, hvorfor vi ikke indfører (differentieret) brugerbetaling. Differentieret, så dem der har mindst, selvfølgelig ikke skal vælge mellem mad og lægebesøg, uddannelse osv. Alt med måde og værdighed.

Åh, jeg kunne blive ved, men tror jeg stopper her, for ellers bliver dette indlæg noget helt andet end tiltænkt. 😉 Men det andet kommer nok en dag.

Tilbage til hvad indlægget egentlig handler om; at nu har jeg ikke noget kontor, og må derfor sidde hjemme og arbejde. Det kan jeg også sagtens, skal bare have lidt højere selvdisciplin, så jeg slukker TV’et og lader rod og vasketøj være, så jeg rent faktisk får lavet noget på specialet. Jeg har ENDELIG fået lidt styr på min teori, hvilket har været en kæmpe forløsning, så der er bare en vej, og det er fremad! 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Blå Avis - en god opfindelse