Opskrift – koldhævede boller
Som tidligere lovet kommer her opskriften på de boller, jeg efterhånden har omtalt og bagt nogle gange. Jeg skal også nok give opskriften på cheesecaken en dag, selvom jeg ikke tror, jeg har nogen billeder af den, desværre. :/
Koldhævede boller, ca. 20 stk:
7,5 dl koldt vand
½ pk gær
1 spsk salt
1 spsk honning
2 spsk olie
650 g. hvedemel
300 g. grahamsmel, emmermel eller hvad man nu lige har
Gæren opløses i det våde, hvorefter resten hældes i. Det røres sammen med røremaskine – det er en meget klistret dej! Husholdningsfilm hen over skålen, og så ind i køleskabet i 12-24 timer.
Man skal ikke stikke fingrene ned i dejen, så dejen fordeles på en bageplade med to spiseskeer – ca. 20 “klatter”.
De bages i ovnen i 15-20 min ved 200 grader varmluft, og så er der ellers lækre boller! 🙂
Ingen kommentarer endnu